Приправи та спеції
Приправи та спеції
Багато людей серйозно стежать за вмістом солі в їжі, що готується, і як ніколи актуальна порада: «Щоб приправити їжу, використовуйте спеції замість солі». Навіть якщо ви не обмежуєте себе в солі, спеції і приправи допоможуть додати стравам особливий смак і аромат.
- Новинка-20%Залишилось 17 днів
- Новинка-20%Залишилось 17 днів
- Новинка-20%Залишилось 17 днів
- Топ продаж-20%Залишилось 17 днів
- Новинка-20%Залишилось 17 днів
- -20%Залишилось 17 днів
- -20%Залишилось 17 днів
- -20%Залишилось 17 днів
- -20%Залишилось 17 днів
- -20%Залишилось 17 днів
- -20%Залишилось 17 днів
- -20%Залишилось 17 днів
- -20%Залишилось 17 днів
- -20%Залишилось 17 днів
- -20%Залишилось 17 днів
- -20%Залишилось 17 днів
- -20%Залишилось 17 днів
- -20%Залишилось 17 днів
- -20%Залишилось 17 днів
- -20%Залишилось 17 днів
- -20%Залишилось 17 днів
- -20%Залишилось 17 днів
- -20%Залишилось 17 днів
- -20%Залишилось 17 днів
Спеції, приправи і прянощі: в чому різниця
Найчастіше терміни «спеція» і «приправа» використовують як синоніми, і окремо виділяють «прянощі». Спеції – це добавки, які додаються для додання смаку і аромату під час приготування їжі. Це можуть бути трави, листя, насіння, коріння, кора, квіти, ягоди, фрукти, овочі. Та ж спеція технічно переходить в розряд приправ, якщо додається в готову страву безпосередньо перед прийомом їжі. Тобто приправи −це все, що додається після подачі їжі (звідси вираз «приправити страву»). Це може бути гірчиця, соус і ін. Також приправою називаються готові суміші різних спецій.
Що стосується прянощів, то так окремо виділяють спеції, які мають яскраво виражений аромат і смак: кориця, гвоздика, лавровий лист, запашний перець і інші.
Як правильно використовувати приправи
Спеції використовуються у всіх кухнях світу, але зовсім різні. Наприклад, середньоєвропейські і скандинавські страви зазвичай називають «м'якими». Для їх приготування зазвичай використовують готові приправи «Італійські трави», «Прованські трави». А спеції індонезійської або китайської кухні вважаються «гарячими». В такі приправи входить перець і різні пряні спеції.
Кожна спеція має свою насиченість, тому приправи потрібно додавати в блюдо в потрібний час, щоб отримати бажаний смак і аромат. Якщо ви хочете, щоб спеція надала страви рівний аромат і не яскраво виражений смак, її потрібно додавати до початку приготування. Для більш насиченого смаку, додайте приправу практично в кінці готування.
Ваші страви не будуть такими смачними, якщо приправа втратить свій аромат. При цьому «просто додайте більше» не працює. Тому краще відразу придбати спеції в баночках. Цілісні спеції зазвичай продаються у баночках-мельничках, що дозволяє їх змолоти безпосередньо перед додаванням в блюдо. Якщо вирішите купити спеції і приправи в пакетиках, після покупки рекомендується пересипати їх у ємність.
Широкий асортимент інтернет-магазину Экзотикфуд дозволить підібрати спеції і приправи для приготування самих різних блюд. Використовуючи їх, ви будете приємно здивовані смаком готових страв, а ваші близькі гості по достоїнству оцінять ваші кулінарні зусилля.