Олія
Олія
Норвезькі вчені довели, що щоденне вживання рослинної олії сприяє активності і молодості мозку. Крім того, рослинна олія зміцнює організм, знижує ризик виникнення онкологічних захворювань, збільшує тривалість життя і надає загальнозміцнюючу дію.
Самі корисні рослинні олії
Для досягнення ефекту вчені радять щодня приймати 1-2 столові ложки рослинної олії.
· Кунжутне масло містить в складі велику кількість різних вітамінів, мікроелементів, амінокислот, антиоксидантів. Рекомендується вживати при кашлі, астмі, для профілактики серцево-судинних захворювань, сечокам'яної хвороб. Також цей продукт включають в раціон при лікуванні задишки, для регуляції обмінних процесів і підвищення імунітету. Масло для смаження, додається в готові страви.
· Лляна олія з вмістом Омега-3 перевершує риб'ячий жир. Крім того, воно багате вітамінами, містить калій, магній, фосфор. Продукт вважається найменш калорійним маслом і рекомендується при схудненні. Вживання покращує мозкову діяльність, зміцнює імунітет, є хорошою профілактикою ракових захворювань. Маслом з льону зазвичай заправляють салати.
· Гірчична олія містить велику кількість біологічно активних компонентів, насичує організм різними вітамінами. Масло рекомендується до вживання людям, що мають проблеми з диханням і суглобами. Продукт вживають в якості профілактики простудних захворювань, для зміцнення волосся, усунення грибкових проблем. Гірчичне масло додає пишноти тесту, і смаку салатів.
· Гарбузова олія насичує організм цинком. Його застосовували ще в давні часи для профілактики чоловічого здоров'я. Також цей продукт корисний при захворюваннях нирок, сечової системи, пародонтиті і стоматиті, харчових отруєннях та алкогольних інтоксикаціях. Для смаження гарбузова олія не використовують, а ось в якості заправки воно підійде відмінно.
· Масло волоського горіха має хороший відновлювальний ефект. Його вживають у післяопераційний період та після тривалих захворювань. За допомогою цього масла лікують рани, при отитах закапують, приймають при гіпертонії, захворюваннях щитовидної залози, ішемічної хвороби серця і діабет. Масло використовують для приготування маринадів і заправок.
Крім перерахованих продуктів, в асортименті сучасних магазинів можна зустріти конопляне, рижієва олія, масло чорного кмину, кукурудзяна. Кожне з них має свої корисні властивості і смакові якості.