Оцет натуральний
Оцет
Оцет є одним з найдавніших ферментованих продуктів, які ще в 5000 році до н. е. древні вавілоняни готували з фініків і використовували в якості приправи і дезинфікуючого засобу. Сьогодні простіше сказати, чого не роблять оцет. Його можна приготувати з будь-якого продукту, в якому є етанол або натуральний цукор. На даний момент існують десятки різновидів оцту, найпопулярніші з яких можна купити в нашому магазині.
Види оцту та їх застосування
В залежності від використаної сировини і способу приготування, оцет може мати абсолютно різний смак – від м'якого до яскраво вираженого. Тому досить купити кілька базових різновидів оцту, щоб у потрібний момент вибрати саме той, який додасть страві необхідні смакові відтінки.
- Винний оцет - споконвіку французький продукт виробляється із вина. Завдяки вмісту в ньому ефірів, має приємний смак і аромат, який залежить від виду використовуваного вина. Білий винний оцет виготовляється з білого сухого вина, а червоний винний оцет – з червоного. Обидва використовують для маринадів, салатних заправок і в якості компонента соусів.
- Бальзамічний оцет - продукт родом з Італії. Його роблять з виноградного сусла, причому свіжовичавлені виноградини використовуються повністю. Виноград ферментується і поміщається в бочки, витримується тривалий час, як вино. Чим більше термін витримки бальзамічного оцту, тим більше він насичений, ароматний і солодкий. Бальзамік використовується для маринування м'яса і риби, в якості приправи в супах, салатах, закусках (особливо сирах) і навіть десерти.
- Яблучний оцет проводиться з пресованих яблук, які піддаються ферментації, яблучного соку або сидру Яблучний оцет відрізняється м'яким смаком з легкою кислинкою. Його використовують в якості маринаду, заправки до салатів, для додання кислинки в різних супах і соусах, напої і десерти. Вважається одним з найбільш корисних видів оцту з-за великого вмісту мінеральних речовин і органічних кислот. Тому його використовують не тільки в кулінарії, але і в лікувальних цілях, особливо ті, хто хоче скинути зайву вагу.
- Натуральний спиртовий оцет - виготовляється на основі високоякісного пшеничного спирту, який у процесі аеробного бродіння перетворюється в спирт. Не варто плутати цей продукт зі звичним столовим оцтом, який виготовлений лабораторним методом з оцтової кислоти. Представлений на нашому сайті натуральний оцет спиртовий нехай і не має особливих смакових і ароматичних властивостей, як перераховані вище ферментовані види оцту, може бути чудовим консервантом для домашніх заготовок або компонентом для заправок соусів і салатів. Він додасть блюдам необхідний терпко-кислий смак, а для здоров'я така приправа буде значно корисніше, ніж хімічний столовий оцет.