Продавець Exotic Food розвиває свій бізнес на Prom.ua 1 рік.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Кошик
61 відгук
Дніпром. Дніпро, вул. Космонавта Волкава 6д.
Додати відгук
Exotiс Food
Наявність документів
Знак Наявність документів означає, що компанія завантажила свідоцтво про державну реєстрацію для підтвердження свого юридичного статусу компанії або фізичної особи-підприємця.
+380660452366
+380660452366

Соус теріякі - застосування в різних стравах

Соус теріякі - застосування в різних стравах

Соус Теріякі у кулінарії

Соус теріякі став досить популярним у кулінарії всього світу. Він має солодкуватий смак і ненав’язливу кислинку. Консистенція цієї приправи здебільшого густа і трохи тягнеться. Ароматний теріякі ідеально поєднується з м’ясними, рибними та овочевими стравами. З ним їжа набуває соковитості та пікантності. Існує декілька варіантів теріякі. Більш густий додають до вже приготованих страв, а рідкий використовують для маринадів.

 

Саме слово теріякі означає блискучий та смажений. Глянцевого відтінку страви набувають за рахунок цукру, який карамелізується в процесі смаження та надає стравам апетитний колір і аромат. Гастрономічне застосування соусу теріякі досить широке. Він ідеально доповнює рибу. В Японії з ним готують оселедець, марлін, лосось, форель, тунець та інші морепродукти.

 

Теріякі використовують для приготування суші та ролів. У західних країнах з теріякі також готують свинину, телятину, баранину та овочі. М’ясо набуває м’якості і ніжності, а овочі стають більш цікавими. На основі цього соусу також готують оригінальні заправки для салатів. Не менш яскравими та смачними з соусом теріякі виходять макаронні вироби та крупи. Досить часто кухарі використовують теріякі готуючи котлети для бургерів.

 

Як використовувати соус теріякі

Найчастіше соус теріякі використовують у якості маринаду чи глазурі для м’яса та риби. Як правило, продукти замочують мінімум на дві години або ж залишають на ніч. Такі страви готують у духовці, жаровні, мультиварці, пательні вок. Теріякі просто незамінний під час приготування страв на грилі.

 

Слід пам’ятати, що за рахунок цукру, який є у складі соусу, страва може швидко підгоріти. Тож, коли вона готується на сильному вогні, теріякі слід наносити за декілька хвилин до завершення приготування. Якщо м'ясо чи риба були замариновані заздалегідь, перед тим як викласти їх на гриль чи розмістити у духовці, треба видалити залишки маринаду. У випадку, коли страва готується у воку, теріякі стає густим і липким. При цьому соус покриває продукти рівним ароматним шаром, але не підгорає. Також соусом теріякі можна поливати готові страви, або ж подавати його до шашликів, нагетсів чи іншого м’яса.

 

Соус теріякі можна приготувати власноруч, а можна придбати готовий в нашому магазині. У першому випадку, теріякі треба зберігати в холодильнику не більше двох тижнів. Що стосується соусу купленого в магазині, то у відкритому вигляді його можна тримати в холодильнику до року. За кімнатної температури, з моменту відкриття соус можна зберігати не більше ніж півроку. Щодо закоркованих пляшок, то вони зазвичай мають термін використання до 3 років.

  • HoReCa та опт
    HoReCa та опт
    З давніх часів люди використовували приправи як консервант або для поліпшення смаку їжі. В давнину багато спецій цінувалися настільки високо, що їх використовували як валюту. Ера глобального обміну культурою приготування їжі відкрила нові можливості, і раніше недоступні для більшості соуси та спеції сьогодні можна легко купити в Україні.
    HoReCa та опт
  • Солодкий соус Чилі Акура - застосування
    Солодкий соус Чилі Акура - застосування
    Соус чилі використовують в кулінарії на протязі багатьох століть. Найбільшою популярністю ця приправа користується в Азії, Африці, Європі та Америці. Батьківщиною соусу вважається Латинська Америка, а от винайдення його солодкого варіанту приписують Таїланду. Він менш гострий у порівнянні з оригінальним чилі-соусом.
    Солодкий соус Чилі Акура - застосування