Продавець Exotic Food розвиває свій бізнес на Prom.ua 4 роки.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
1133 відгуків
promo_banner

Наразі компанія не може швидко обробляти заявки клієнтів. Замовлення та повідомлення для компанії, надіслані на вихідних або після 17:00 будуть опрацьовані пізніше. З понеділка компанія продовжить роботу у звичайному режимі.

+380 (96) 760-23-23
Exotiс Food
Кошик

Соус теріякі - застосування в різних стравах

Соус теріякі - застосування в різних стравах

Соус Теріякі у кулінарії

Соус теріякі став досить популярним у кулінарії всього світу. Він має солодкуватий смак і ненав’язливу кислинку. Консистенція цієї приправи здебільшого густа і трохи тягнеться. Ароматний теріякі ідеально поєднується з м’ясними, рибними та овочевими стравами. З ним їжа набуває соковитості та пікантності. Існує декілька варіантів теріякі. Більш густий додають до вже приготованих страв, а рідкий використовують для маринадів.

 

Саме слово теріякі означає блискучий та смажений. Глянцевого відтінку страви набувають за рахунок цукру, який карамелізується в процесі смаження та надає стравам апетитний колір і аромат. Гастрономічне застосування соусу теріякі досить широке. Він ідеально доповнює рибу. В Японії з ним готують оселедець, марлін, лосось, форель, тунець та інші морепродукти.

 

Теріякі використовують для приготування суші та ролів. У західних країнах з теріякі також готують свинину, телятину, баранину та овочі. М’ясо набуває м’якості і ніжності, а овочі стають більш цікавими. На основі цього соусу також готують оригінальні заправки для салатів. Не менш яскравими та смачними з соусом теріякі виходять макаронні вироби та крупи. Досить часто кухарі використовують теріякі готуючи котлети для бургерів.

 

Як використовувати соус теріякі

Найчастіше соус теріякі використовують у якості маринаду чи глазурі для м’яса та риби. Як правило, продукти замочують мінімум на дві години або ж залишають на ніч. Такі страви готують у духовці, жаровні, мультиварці, пательні вок. Теріякі просто незамінний під час приготування страв на грилі.

 

Слід пам’ятати, що за рахунок цукру, який є у складі соусу, страва може швидко підгоріти. Тож, коли вона готується на сильному вогні, теріякі слід наносити за декілька хвилин до завершення приготування. Якщо м'ясо чи риба були замариновані заздалегідь, перед тим як викласти їх на гриль чи розмістити у духовці, треба видалити залишки маринаду. У випадку, коли страва готується у воку, теріякі стає густим і липким. При цьому соус покриває продукти рівним ароматним шаром, але не підгорає. Також соусом теріякі можна поливати готові страви, або ж подавати його до шашликів, нагетсів чи іншого м’яса.

 

Соус теріякі можна приготувати власноруч, а можна придбати готовий в нашому магазині. У першому випадку, теріякі треба зберігати в холодильнику не більше двох тижнів. Що стосується соусу купленого в магазині, то у відкритому вигляді його можна тримати в холодильнику до року. За кімнатної температури, з моменту відкриття соус можна зберігати не більше ніж півроку. Щодо закоркованих пляшок, то вони зазвичай мають термін використання до 3 років.

Інші статті
  • Фунчоза − як правильно вибрати та приготуватиФунчоза − як правильно вибрати та приготувати
    Страви східної кухні користуються великою популярністю серед українців, але не кожній господині доводилося самостійно купувати та готувати популярну на Сході локшину фунчозу. Однак це блюдо обов'язково потрібно додати в домашній раціон, оскільки воно може стати основою здорової й збалансованої дієти. У цьому огляді ви дізнаєтесь, як правильно вибрати та приготувати фунчозу, щоб повною мірою відчути її особливий смак.
    Повна версія статті
  • Рисова локшина – користь та калорійністьРисова локшина – користь та калорійність
    Рисова локшина – користь та калорійність Рисова локшина є одним з найпоширеніших гарнірів східноазіатської кухні, яка в останні роки дуже популярна в Україні. Однак деякі люди все ще мало знайомі з цим продуктом, тому рідко використовують її вдома, окрім тих випадків, коли замовляють готові страви з доставкою. Але рисова локшина може стати корисним доповненням до правильно збалансованої дієти, тож варто дізнатись про її калорійність та поживну цінність.
    Повна версія статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner