Продавець Exotic Food розвиває свій бізнес на Prom.ua 4 роки.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
862 відгуків
promo_banner

Зараз у компанії неробочий час. Замовлення та повідомлення будуть оброблені з 09:00 найближчого робочого дня (завтра, 22.07).

+380 (96) 760-23-23
Exotiс Food
Кошик

Фунчоза − як правильно вибрати та приготувати

Фунчоза − як правильно вибрати та приготувати

Фунчоза − як правильно вибрати та приготувати

Страви східної кухні користуються великою популярністю серед українців, але не кожній господині доводилося самостійно купувати та готувати популярну на Сході локшину фунчозу. Однак це блюдо обов'язково потрібно додати в домашній раціон, оскільки воно може стати основою здорової й збалансованої дієти. У цьому огляді ви дізнаєтесь, як правильно вибрати та приготувати фунчозу, щоб повною мірою відчути її особливий смак.

Що таке фунчоза

Фунчозою називається ниткоподібна вермішель, яка зовні схожа на дуже тонкі спагеті. Також її називають китайською або скляною локшиною. Перша назва пов’язана з тим, що країною походження страви є Китай, хоча фунчоза займає почесне місце в японській, корейській, тайській та інших східних кухнях. Скляною вона названа тому, що виготовляється вона з крохмалю, тому після варіння стає практично прозорою.

Багато людей вважають, що фунчоза і рисова локшина − це одне й те саме, але це не так. Справжня фунчоза виготовляється не з рисового крохмалю, а з крохмалю бобів мунг (маш). Вона також може бути виготовлена з інших рослин, що містять крохмаль, − маніонікі, ямса, канни, але традиційним продуктом все ж таки є зелені боби. Сьогодні деякі недобросовісні компанії з метою здешевлення виробництва використовують картопляний або кукурудзяний крохмаль, але такий продукт матиме зовсім відмінний від оригіналу смак і харчову цінність, тому не варто гнатися за низькою ціною.

Як правильно вибрати скляну локшину

Якісна фунчоза має білий колір з ледь помітним сіруватим відтінком, але при цьому локшина обов'язково напівпрозора. Поверхня локшини гладка, і незалежно від товщини вона дуже тендітна і ламка. Оскільки фунчоза виготовляється тільки з бобових води, в складі не повинно бути ніяких інших інгредієнтів. Запах локшини ледь вловимий, з легкою ноткою бобів.

Відповідно цих характеристик можна визначити неякісну або підроблену скляну локшину:

·     Якщо локшина каламутна або має неоднорідний колір, в ній присутні якісь сторонні домішки, навіть якщо це не зазначено на етикетці.

·     При згинанні локшина не ламається, а гнеться.

·     Має неприємний запах або запах, що не відповідає зазначеним на упаковуванні інгредієнтам.

Але оскільки фунчоза продається в запаяних пакуванні, багато параметрів буде складно визначити. Тому краще не ризикувати та купувати скляну локшину відомих брендів, таких як Akura. Саме така якісна китайська локшина представлена в інтернет-магазині Exotic Food.

Як правильно зберігати суху фунчозу

Куплену фунчозу потрібно зберігати в сухому приміщенні і краще використовувати для цього герметичну ємність, оскільки при підвищеній вологості локшина швидко відволожуються і втрачає свої смакові властивості. Відкриту скляну локшину не варто тримати поруч зі спеціями і будь-якими ароматними продуктами, інакше вона швидко вбере сторонні запахи.

Особливості приготування фунчози

Фунчоза на 80% складається з вуглеводів, а білки та жири практично відсутні, тому вона ідеально підходить тим, хто бореться із зайвою вагою. Також скляна локшина не містить глютен і підходить для безглютенової дієти.

Китайська локшина не має яскраво вираженого смаку, тому не використовується як самостійне блюдо. Її можна додавати в східні супи, різноманітні салати, а також використовувати як гарнір з м'ясом, рибою, морепродуктами, грибами або овочами.

Залежно від страви, фунчоза може подаватися холодною або гарячою, але при її приготуванні важливо дотримуватися кількох правил:

·     Якщо товщина локшин не перевищує 5 мм, її не потрібно варити. Достатньо залити фунчозу окропом, накрити й залишити на 5 хвилин, після чого злити воду.

·     Якщо товщина локшин понад 5 мм, її можна закинути в киплячу воду та проварити не більше 3-4 хвилин. Щоб локшина не злиплась, можна додати трішки олії.

Правильно зварена  фунчоза повинна мати стан «аль денте». Переварена локшина буде млявою, а недоварена буде прилипати до зубів. Дуже важливо не залишати фунчозу у воді надовго, оскільки вже через 15 хвилин вона розкисне і втратить свій вигляд.

Інші статті
  • Рисова локшина – користь та калорійністьРисова локшина – користь та калорійність
    Рисова локшина – користь та калорійність Рисова локшина є одним з найпоширеніших гарнірів східноазіатської кухні, яка в останні роки дуже популярна в Україні. Однак деякі люди все ще мало знайомі з цим продуктом, тому рідко використовують її вдома, окрім тих випадків, коли замовляють готові страви з доставкою. Але рисова локшина може стати корисним доповненням до правильно збалансованої дієти, тож варто дізнатись про її калорійність та поживну цінність.
    Повна версія статті
  • HoReCa та опт HoReCa та опт
    З давніх часів люди використовували приправи як консервант або для поліпшення смаку їжі. В давнину багато спецій цінувалися настільки високо, що їх використовували як валюту. Ера глобального обміну культурою приготування їжі відкрила нові можливості, і раніше недоступні для більшості соуси та спеції сьогодні можна легко купити в Україні.
    Повна версія статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner