Солодкий соус Чилі Акура - застосування
Солодкий соус Чилі Акура - застосування
Соус чилі використовують в кулінарії на протязі багатьох століть. Найбільшою популярністю ця приправа користується в Азії, Африці, Європі та Америці. Батьківщиною соусу вважається Латинська Америка, а от винайдення його солодкого варіанту приписують Таїланду. Він менш гострий у порівнянні з оригінальним чилі-соусом.
Солодкий соус чилі надає стравам приємного аромату та характерного гостро-солодкого присмаку. У світі його також знають, як азійський кетчуп. За рахунок м’якості та яскравості солодкий соус чилі має багато поціновувачів. Його полюбляють навіть найвибагливіші гурмани.
Головним інгредієнтом соусу безумовно є перець чілі. Окрім нього, до рецепту входять такі інгредієнти:
· перець інших сортів;
· часник;
· мед чи цукор;
· оцет;
· крохмаль.
Під час приготування соусу червоний перець чилі та часник подрібнюють до пастоподібного стану, додають цукор, сіль, оцет и піддають термообробці. Потім для згущення та ніжності додають крохмаль.
Чилі - соус багатий на вітаміни груп B, A,C,Є,K,PP. У складі також багато різних макро- та мікроелементів. Це магній, цинк, марганець, мідь, калій. Завдяки такому складу перець чилі позитивно впливає на роботу серцево-судинної, нервової, імунної систем, стимулює роботу шлунково-кишкового тракту. Щодо калорійності солодкого соусу, то вона досить низька. На 100 грамів продукту перепадає 120 кілокалорій.
Застосування в кулінарії
Останнім часом солодкий соус чилі завоював велику популярність серед споживачів. Багато поціновувачів цієї смачної добавки беруться до самостійного приготування приправи, однак чимало гурманів віддають перевагу покупній продукції. Соус має блискучу ярко-червону структуру, око радують маленькі шматочки часника та перцю.
Щодо застосування у кулінарії, то приправу подають як у гарячому, так і у холодному вигляді. Її використовують для приготування страв із м’яса, риби, птиці, морепродуктів та овочей. Солодкий чилі можна подавати в якості діп-соусу до шашлику, смаженої риби та курячих крилець, нагетсів.
Азійський кетчуп є важливим інгредієнтом корейських, тайських, в’єтнамських та індонезійських страв. Його доають до спріг-ролів та у популярний суп Там Ям. Щодо приготування із солодким чилі, його застосовують під час запікання чи обжарювання, додають під час обсмаження страв на пательні вок чи мангалі. Чимало рецептів потребують використання соусу ще до початку теплової обробки. Досить часто солодкий соус стає основою для маринаду, а також використовується, як заправка для салату.
Слід зазначити, що з солодким Чилі дуже смачними будуть навіть звичайні макарони, рис чи інші крупи. Взагалі, кухарі зазначають, що солодкий соус чилі є вдалою ідеєю для експериментів. Його використовують під час приготування піци та різноманітних закусок. Деякі кулінари навіть поєднують цей соус з шоколадом та десертами.
З появою на столі солодкого соусу чилі, звична їжа набуває нових відтінків і смаків. Смакувати та готувати з цією яскравою приправою стане справжнім задоволенням.
- Фунчоза − як правильно вибрати та приготуватиСтрави східної кухні користуються великою популярністю серед українців, але не кожній господині доводилося самостійно купувати та готувати популярну на Сході локшину фунчозу. Однак це блюдо обов'язково потрібно додати в домашній раціон, оскільки воно може стати основою здорової й збалансованої дієти. У цьому огляді ви дізнаєтесь, як правильно вибрати та приготувати фунчозу, щоб повною мірою відчути її особливий смак.Повна версія статті
- Рисова локшина – користь та калорійністьРисова локшина – користь та калорійність Рисова локшина є одним з найпоширеніших гарнірів східноазіатської кухні, яка в останні роки дуже популярна в Україні. Однак деякі люди все ще мало знайомі з цим продуктом, тому рідко використовують її вдома, окрім тих випадків, коли замовляють готові страви з доставкою. Але рисова локшина може стати корисним доповненням до правильно збалансованої дієти, тож варто дізнатись про її калорійність та поживну цінність.Повна версія статті