Як правильно їсти суші
Як їсти суші? Варіантів тут небагато:
1. Палички. Традиційний спосіб вживання в їжу суші.
2. Вилки або ложки. Використовують європейці або американці, які не вміють поводитися паличками.
3. Руками. Однак за японським етикетом руками їсти суші можуть тільки чоловіки. Жінки ж повинні користуватися паличками.
До суші подають різні види соєвого соусу, знамениту васабі і маринований імбир. Кожна приправа має своє призначення. Крім того, є деякі правила їх вживання. Наприклад:
· Суші не варто довго тримати в соєвому соусі, тому що рис розмокне, і суші просто розвалиться;
· Васабі – гостра приправа – вимагає грамотного підходу; не потрібно їсти її у великих кількостях, інакше в роті буде «полум'я», тим самим, ви зіпсується враження від страви.
· Маринований імбир необхідний для того, щоб перебити смак, якщо ви вирішили скуштувати декілька різних суші.
Якщо ви вибрали самий популярний «інструмент» для суші – японські палички – слід знати, як їх використовувати, а також не порушувати національні традиції, пов'язані з ними.
· Не слід вибирати паличками ласий шматочок – це негарно.
· Суші прийнято є цілісним, а не розрізати його за допомогою ножа.
· Не треба облизувати або кусати палички. Неприємно бачити, коли хтось облизує вилку або ложку? Також і з паличками.
· З паличками не треба гратися, стукати по столу, або водити по тарілці. Ставтеся з повагою до чужої культури.
Цікаво, що відвідувачам японського ресторану разом зі стравою подають тепле вологе рушник – ошиборі. Для чого? По-перше, японці вважають, що перед вживанням їжі треба духовно очиститися. По-друге, рушник дозволяє витерти руки перед або під час їжі. Після використання ошиборі потрібно також акуратно скласти його.
Ось основні правила, як їсти суші. Справжні шанувальники японської кухні завжди їх дотримуються. Зробіть з національної їжі Японії і прийому їжі захоплюючий процес, що залишить тільки приємні враження.
- Фунчоза − як правильно вибрати та приготуватиСтрави східної кухні користуються великою популярністю серед українців, але не кожній господині доводилося самостійно купувати та готувати популярну на Сході локшину фунчозу. Однак це блюдо обов'язково потрібно додати в домашній раціон, оскільки воно може стати основою здорової й збалансованої дієти. У цьому огляді ви дізнаєтесь, як правильно вибрати та приготувати фунчозу, щоб повною мірою відчути її особливий смак.Повна версія статті
- Рисова локшина – користь та калорійністьРисова локшина – користь та калорійність Рисова локшина є одним з найпоширеніших гарнірів східноазіатської кухні, яка в останні роки дуже популярна в Україні. Однак деякі люди все ще мало знайомі з цим продуктом, тому рідко використовують її вдома, окрім тих випадків, коли замовляють готові страви з доставкою. Але рисова локшина може стати корисним доповненням до правильно збалансованої дієти, тож варто дізнатись про її калорійність та поживну цінність.Повна версія статті