Зберігання прянощів: 6 простих способів.
Як правило, більшість прянощів зберігають в герметичних ємностях, поміщених в темне прохолодне місце. Однак бувають і винятки: деякі пряні овочі і трави набагато довше зберігають свій смак і аромат при зберіганні в холодильнику.
Основні правила зберігання прянощів:
1. Після покупки зберігайте прянощі в герметичних ємностях із зазначенням назви і терміну придатності. По-перше, без маркування можна забути, що саме в них знаходиться. По-друге, прянощі, упаковані таким чином, досить довго можуть зберігатися при кімнатній температурі, тому важливо знати їх термін придатності.
Наприклад, мелені прянощі зберігають свій пікантний смак і аромат протягом 3 років, в той час як зерна коріандру і перцю, а також мускатний горіх і палички кориці - до 5 років.
Порада: краще зберігати прянощі в невеликих банках з герметичною кришкою. На це є кілька причин. По-перше, скло не вбирає запахи. По-друге, вона легко миється. І по-третє, при правильно підібраній кришці така ємність непроникна для повітря.
2. Зберігайте прянощі в темному і прохолодному місці.
Виділіть для цієї мети затишний куточок, наприклад, одну з полиць в кухонній шафі.
3. Ні в якому разі не розміщуйте прянощі поруч з плитою або над варильної поверхнею.
Випаровування, що з'являються при приготуванні їжі, можуть просочитися в ємності з прянощами, що неодмінно призведе до утворення грудок, цвілі, а також втрати смаку. З цієї ж причини не варто відкривати банки з прянощами над готуються стравами.
4. Зберігайте в холодильнику тільки свіжі прянощі. Наприклад, цибуля, лемонграс, імбир і перець чилі.
Холодильник - не найкраще місце для зберігання мелених і висушених прянощів, так як під впливом вологи з'являються грудки, і утворюється цвіль.
5. Купуйте у невеликих кількостях, інакше велика ймовірність, що з часом у вас з'являться запаси прострочених прянощів.
Зверніть увагу, що мелені прянощі швидко псуються і втрачають свій аромат. Довше зберігаються зерна коріандру, гвоздика, мускатний горіх, кардамон і запашний перець.
6. Перенести не рекомендується заморожувати, так як при негативних температурах їх якість стрімко погіршується.
Однак пряні пасти з додаванням масла можуть бути заморожені без всяких проблем, так як воно захищає їх первозданний смак і аромат.
- Фунчоза − як правильно вибрати та приготуватиСтрави східної кухні користуються великою популярністю серед українців, але не кожній господині доводилося самостійно купувати та готувати популярну на Сході локшину фунчозу. Однак це блюдо обов'язково потрібно додати в домашній раціон, оскільки воно може стати основою здорової й збалансованої дієти. У цьому огляді ви дізнаєтесь, як правильно вибрати та приготувати фунчозу, щоб повною мірою відчути її особливий смак.Повна версія статті
- Рисова локшина – користь та калорійністьРисова локшина – користь та калорійність Рисова локшина є одним з найпоширеніших гарнірів східноазіатської кухні, яка в останні роки дуже популярна в Україні. Однак деякі люди все ще мало знайомі з цим продуктом, тому рідко використовують її вдома, окрім тих випадків, коли замовляють готові страви з доставкою. Але рисова локшина може стати корисним доповненням до правильно збалансованої дієти, тож варто дізнатись про її калорійність та поживну цінність.Повна версія статті