Як вибрати норі для суші

Як вибрати норі для суші
Крім того, що норі – це смачно, водорості ще й дуже корисні. Велике зміст, протеїну, вітамінів, мінеральних речовин сприяє зміцненню пам'яті, опорно-рухового апарату, поліпшенню зору, профілактиці атеросклерозу та хвороби судин, поліпшення обміну речовин.
Сорти норі для суші
Саме на сорт норі потрібно звертати увагу в першу чергу при виборі продукту. У продажу можна зустріти чотири типи пресованих водоростей. Маркування може бути буквеної або за кольором.
· Gold (A) – норі мають золотистий відлив з блискучою боку. Краї листя рівні, гнучка пластина, легко рветься і пахне смаженими водоростями з легким ароматом йоду.
· Silver (B) – листя з сріблястим відливом. Зрідка можуть зустрічатися наскрізні дефекти, але в основному це рівні, гнучкі пластини. Вони легко рвуться, по запаху схожі на норі з маркуванням Gold.
· Red (C) – норі з червонуватим відливом, бахромистыми краями і дырчатыми деффектами, можуть тріскатися при загвинчуванні.
· Green (D) - таким норі притаманний зеленуватий відтінок, вони жорсткі і також, як водорості категорії С, тріскаються при скручуванні.
Як вибрати норі
Норі для суші можна зустріти і в супермаркетах, на полицях маленьких магазинчиків і в онлайн магазинах. Однак не варто брати перший-ліпший продукт. До вибору норі потрібно ставитися уважно, тому що існує ризик зіпсувати суші.
Щоб не потрапити в халепу, сушисти дають кілька рекомендацій.
· Обов'язково потрібно знайти маркування водоростей. Високоякісні і найбільш смачні норі мають клас Gold або Silver.
· Водорості для суші слід брати темного однорідного кольору, мають легкий зеленувато-коричневий відтінок. Якщо є червонуватий відтінок, продукт брати не варто. Це загрожує страви неприємним ароматом та зіпсованим смаком. Потрібно оглянути і краю аркушів. Вони повинні бути рівні, без зламів.
· Перевіряйте норі на гнучкість. Водорості можна покрутити, згорнути в рулет. Якісні продукти витримають перевірку, а неякісні почнуть тріскатися і ламатися.
· Запах. Морським водоростям характерний запах морепродуктів. Якщо властиві інші аромати, варто задуматися про якість такого продукту.
· Виробник. Найчастіше немає можливості відкрити упаковку, помацати і понюхати норі, тому краще брати якісну продукцію від перевірених виробників, наприклад, норі Akura і Royal tiger, представлені на нашому сайті.
Як зберігати норі
Зазвичай норі продаються в упаковках по 10, 50 і 100 аркушів. Краще не брати водорості про запас, тому що вони мають певний термін зберігання. Він становить 12 місяців. Не варто зберігати продукт довше, оскільки він може залежатися, втративши при цьому корисні і смакові якості. Якщо, відкривши норі, не вдалося використати всі листи відразу, слід помістити в герметичну упаковку. Інакше пресовані водорості вберуть сторонні запахи і втратять смак. Місце зберігання повинно бути сухим і прохолодним.
- Фунчоза − як правильно вибрати та приготуватиСтрави східної кухні користуються великою популярністю серед українців, але не кожній господині доводилося самостійно купувати та готувати популярну на Сході локшину фунчозу. Однак це блюдо обов'язково потрібно додати в домашній раціон, оскільки воно може стати основою здорової й збалансованої дієти. У цьому огляді ви дізнаєтесь, як правильно вибрати та приготувати фунчозу, щоб повною мірою відчути її особливий смак.Повна версія статті
- Рисова локшина – користь та калорійністьРисова локшина – користь та калорійність Рисова локшина є одним з найпоширеніших гарнірів східноазіатської кухні, яка в останні роки дуже популярна в Україні. Однак деякі люди все ще мало знайомі з цим продуктом, тому рідко використовують її вдома, окрім тих випадків, коли замовляють готові страви з доставкою. Але рисова локшина може стати корисним доповненням до правильно збалансованої дієти, тож варто дізнатись про її калорійність та поживну цінність.Повна версія статті