Продавець Exotic Food розвиває свій бізнес на Prom.ua 4 роки.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
863 відгуків
promo_banner

Зараз у компанії неробочий час. Замовлення та повідомлення будуть оброблені з 09:00 найближчого робочого дня (сьогодні).

+380 (96) 760-23-23
Exotiс Food
Кошик

Набір спецій для глінтвейну: секрети приготування.

Набір спецій для глінтвейну: секрети приготування.

Набір спецій для глінтвейну: секрети приготування

Різдвяні свята у багатьох країнах пахнуть глінтвейном. Підігріте і приправлене прянощами вино допомагає розслабитися і зігрітися, має протизапальну дію і приємно на смак. Не обов'язково чекати Різдва, щоб побалувати себе цим ароматним напоєм, можна придбати набір спецій для глінтвейну і дізнатися секрети його приготування.

Чому не існує класичного рецепту глінтвейну

Кожна країна має власну версію приготування цього напою. Більшість джерел говорять про те, що глінтвейн виник у Стародавньому Римі. Однак деякі дослідники стверджують, що ще стародавні греки використовували підігріте вино з прянощами для лікування різних хвороб.

Перший рецепт вина зі спеціями можна знайти в кулінарній книзі, авторство якої приписують давньоримським гурману Марка Габию Апіцію. В ній вино змішувалося з медом у пропорції 1:1, і до суміші додавали перець, лавровий лист, шафран і фініки.

Значно пізніше, у середньовічній Європі, в гаряче вино додавали різні спеції, різноманітні трави і квіти, фрукти. За кілька століть глінтвейн став відомим по всьому світу, але в кожній країні створювався власний унікальний купаж зі специфічним набором спецій і інгредієнтів.

Який набір спецій для глінтвейну вибрати

Новачки вважають, що чим більше приправ додати вино, тим смачніше вийде глінтвейн. Однак не рекомендується використовувати більше 3-5 різних акцентів спецій, інакше напій буде перенасичений різними смаками і ароматами, і пити його буде неприємно.

Так який набір спецій для глинвейна вибрати і як їх правильно скомпонувати? Безумовно, можна поступово підбирати відповідну комбінацію приправ і їх кількість, але для цього доведеться зіпсувати не одну пляшку вина. Новачкам простіше купити готову суміш спецій для глинвейна AKURA.

У цю суміш входять класичні прянощі – кориця і гвоздика, а також бадьян (зірчастий аніс) і запашний перець. Цей набір приправ для глинвейна дає дуже збалансований смак і вважається базовим.

Чим гарний готовий набір спецій Акура

Щоб зрозуміти, чому суміш спецій для глінтвейну Акура можна назвати базовою, розберемо детальніше кожен інгредієнт:

· Кориця. Є головною нотою напою, і без неї не обходиться ні один рецепт. Кориця наповнює вино пряним ароматом і додає йому насолоду. Ця спеція містить корисні вітаміни і підвищує імунітет.

· Гвоздика. Також є класичним базовим інгредієнтом глінтвейну. Спеція надає напою насичений аромат і трохи пекучий, зігріваючий присмак. Гвоздика має антисептичні та антибактеріальні властивості, тому усуває симптоми застуди.

· Аніс зірчастий (бадьян). Ця пряність відмінно поєднується з гвоздикою і надає вину пряний аромат і солодкий смак. Бадьян містить багато ефірних олій, які мають протимікробні та антизапальні властивості. Спеція корисна при лікуванні кашлю, захворювань горла і дихальних шляхів, підвищує опірність організму до інфекцій, нормалізує роботу нервової системи.

· Запашний перець. Різні види перцю додають в глінтвейн справжні гурмани. Запашний перець не такий гострий, але привносить пікантний смак і пряний аромат. Ця приправа відмінно поєднується з гвоздикою і корицею.

· Кардамон. Яскрава пряність додасть особливий присмак і гостроту. Його потрібно зовсім небагато, щоб створити потрібний ефект і не заглушити інші прянощі в букеті. Кардамон широко затребуваний у кондитерській сфері, а також отримав високе визнання в медицині.

Якщо провину разом із сумішшю спецій для глінтвейну Akura додати цукор і цедру цитрусових (апельсин та лимон), ви отримаєте класичний рецепт французького глінтвейну. Також можна додати інші спеції на свій смак і створити власний рецепт цього чарівного напою.

Інші статті
  • Фунчоза − як правильно вибрати та приготуватиФунчоза − як правильно вибрати та приготувати
    Страви східної кухні користуються великою популярністю серед українців, але не кожній господині доводилося самостійно купувати та готувати популярну на Сході локшину фунчозу. Однак це блюдо обов'язково потрібно додати в домашній раціон, оскільки воно може стати основою здорової й збалансованої дієти. У цьому огляді ви дізнаєтесь, як правильно вибрати та приготувати фунчозу, щоб повною мірою відчути її особливий смак.
    Повна версія статті
  • Рисова локшина – користь та калорійністьРисова локшина – користь та калорійність
    Рисова локшина – користь та калорійність Рисова локшина є одним з найпоширеніших гарнірів східноазіатської кухні, яка в останні роки дуже популярна в Україні. Однак деякі люди все ще мало знайомі з цим продуктом, тому рідко використовують її вдома, окрім тих випадків, коли замовляють готові страви з доставкою. Але рисова локшина може стати корисним доповненням до правильно збалансованої дієти, тож варто дізнатись про її калорійність та поживну цінність.
    Повна версія статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner