Соус "Шрірача" 200 мл ТМ AKURA
82 ₴
65,60 ₴
Мінімальна сума замовлення на сайті — 250 грн
- Готово до відправки
- Код: 64031
Соус шрирача (Sriracha) – один із найвідоміших азіатських соусів.
Шрирача, або, як його ще називають, сірача (Sriracha) – це оригінальний варіант гострого чилі-соусу, який використовується у кулінарії Південно-Східної Азії повсюдно. Для його приготування застосовуються не найекзотичніші інгредієнти, але при цьому сам соус має характерний гостро-солодкий смак, який не сплутати ні з чим.
Де використовується соус шрирача
Залежно від регіону, густота та рецептура соусу шрирача трохи видозмінюється. Його батьківщиною вважається Таїланд, а свою назву соус отримав від прибережного тайського містечка Шрі Рача, де, за легендою, і вигадали цю приправу, причому її творцем стала звичайна домогосподарка. Залежно від району шрирача може бути як абсолютно густою, так і рідкою, що нагадує соєвий соус консистенції. Сьогодні еталоном смаку та густоти вважається шрирача з півнем – соус від виробника Huy Fong, який набув поширення по всьому світу.
Користь соусу шрирача
За рахунок наявності гострого перцю халапеньо у складі, шрирач сприяє прискоренню метаболізму і позитивно впливає на травлення. Часник, який також вважається обов'язковим інгредієнтом, має антиоксидантні якості та протизапальну дію. Шрирач добре зігріває в холодну пору року, має антисептичні властивості і підвищує імунітет. Калорійність соусу всього 80 Ккал на 100 г, в ньому міститься 2 г білка, 16 г вуглеводів і всього 0,5 г жиру. У шрірачі є чимало корисних мінералів: натрій, кальцій, залізо, калій. Крім того, шрирач містить клітковину, яка дуже важлива для травної системи.
Що входить у соус шрирача
За своєю класичною рецептурою шрирача – це соус із подрібнених перців халапеньо (іноді їх можуть замінювати пепероні) з додаванням свіжого часнику, рисового оцту, рибного соусу, солі та цукру (найчастіше коричневого). В результаті виходить соус середньої густоти з вираженим солодко-гострим смаком та тонким ароматом перцю. Незважаючи на пекучість перцю (а вона в шрірачі досягає 2500 за шкалою Сколвілла), шрирача не обпалює, легко їсться.
Як використовується шрирач у кулінарії
Спочатку цей соус було створено для доповнення страв із морепродуктів, але сьогодні його використання суттєво розширилося. Ви можете спробувати додавати шрирачу до:
Соєву локшину;
У спринг-роли;
У супи чи бульйони;
У блюда з яєць;
У бургери.
У США його взагалі вважають відмінною альтернативою кетчупу, так що використовувати шрирач можна так само, як звичайний помідорний соус.
Склад:
Перець чилі, цукор, сіль, часник, оцет, сорбат калію, бісульфіт натрію, ксантанова камедь
Основні | |
---|---|
Виробник | AKURA |
Країна виробник | Україна |
Тип | Соус Кімчі |
Упаковка | Пластикова пляшка |
Об`єм | 1800 мл |
Склад | соєві боби, пшениця, цукор, сіль, ананаси, імбир, часник, регулятор кислотності, оцтова кислота, підсилювач смаку глутамат натрію, цукровий колер, консервант бензоат натрію. |
- Ціна: 65,60 ₴